Skilte og pen

PLANTESKILTENE FÅS I TO STØRRELSER:

Store: længde 20 cm, bredde 2 cm og tykkelse 1,8 mm


Små : længde 15 cm, bredde 1,75 cm og tykkelse 1,4 mm

Før vi fik de sorte engelske planteskilte, brugte vi hjemmelavede skilte af persienner. Det så grimt ud og skiltene knækkede og skriften forsvandt.

Da vi ikke længere kunne lave skilte af persienner (disse er nu af metal), købte vi som nødløsning store hvide plasticskilte. De var lige så synlige som persienneskiltene, men havde desuden den ulempe, at de ikke kunne sættes i jorden. Vi måtte grave dem ned ved planterne. De var slaskede og bøjede, for de var kun 0,4 mm tykke.


De sorte engelske planteskilte fra  Bendtsens Boglager er ikke bare langt mindre synlige i haven end hvide plasticskilte. De er også  nemme at stikke i jorden, da de er meget kraftige og solide.


"FIND FEM FEJL"- eller se forskellen!

Nu er vi ved at være igennem med at skifte de grimme hvide skilte ud. Det har taget noget tid, for vi har ret mange planter, men det var sandelig også arbejdet værd.

OM PENNEN

SKRIFTEN HOLDER

Sølvskriften som pennen skriver med holder i al fald 12 år. Det ved vi, for skiltet med

Phlox paniculata 'Brigadier' fik vi sammen med denne høstfloks i 2008  af Birgittes engelske haveveninde Sue, for at planten kunne komme med i den tyske udgave af floksbogen ( "Phlox - Phloxe für den Garten" , 2009)

HVOR MANGE

For at finde ud af hvor mange skilte, vi kunne skrive med én pen, besluttede vi, da vi gik i gang med nummer to pen, at notere hver gang, vi havde skrevet et eller flere skilte.

Vi nåede op på mere end 400 skilte med én pen. Der kan skrives endnu flere, hvis man ikke  skriver navnene helt ud. Fx kunne vi i stedet for at skrive G. x oxonianum ‘Frank Lawley’, have valgt at skrive G. ‘Frank Lawley’ eller blot ‘Frank Lawley’ osv.
ANVENDELSE

Vi bruger selv de store skilte i bedene for at være sikker på at finde dem, nu de ikke er så lette at se; desuden kan fuglene ikke trække de store skilte op. De små skilte bruger vi i potter og til de små planter i stenbedet.


Da skiltene har et hul i spidsen, kan man binde dem på f.eks. dahlia-knoldene, når disse skal opbevares for vinteren, så man ved, hvilke sorter, det er.

Ønsker du at købe skilte og pen, klik på bladet nedenunder: