Køb

Bendtsens Boglager er ikke en nethandel med ”læg i kurv” funktion. Man bestiller blot ved at skrive i en e-mail, hvad man ønsker tilsendt. Adressen er: lkbendtsen@gmail.com

Husk at skrive både navn og postadresse.

Fragt:  gratis til danske adresser

Betaling med faktura : varerne vedlægges en faktura med bankoplysninger. Overfør venligst inden 8 dage.

MobilePay: betal på tlf. 7175 0365


Planteskiltene ligger i poser med 25 stk   

                                                 

En pose af de store (længde 20 cm, bredde 2cm, tykkelse 1,8 mm)                                       

koster 80 kr.


En pose af de små (længde 15 cm, bredde1,75cm, tykkelse 1,4 mm)

koster 60 kr.


Pennen koster 60 kr.


                                                                                 


BØGER:Phlox- bogen om floks til haven ISBN 978-87-989732-1-8

Birgitte Husted Bendtsen

Forlaget Geranium 2007 , 256 sider

Pris 398 kr


Storkenæb- bogen om Geranium ISBN 978-87-989732-3-2

Birgitte Husted Bendtsen

Forlaget Geranium 2012 , 208 sider

Pris 298 kr

 


OM BØGERNE:


Foruden en lang række artikler om forskellige stauder og planteforædlere i såvel danske som udenlandske tidsskrifter har Birgitte skrevet to bøger: Storkenæbbogen og Floksbogen.

Begge bøger er monografier, de omhandler altså kun én planteslægt hver. Hvorfor nu det?

Fordi Birgitte ønskede virkelig at komme til bunds i emnet. Man kan læse om storkenæb og floks i ethvert  staudeleksikon og også lidt hist og her i forskellige havebøger.

Men hvor finder man alt om storkenæb eller alt om floks? Sådanne bøger fandtes simpelthen ikke. Birgitte savnede dem, og så skrev hun dem selv.


En monografi kunne nemt gå hen og blive et tørt videnskabeligt værk med opremsning af alle kendte arter og sorter i planteslægten. Sådan er Birgittes bøger ikke.  De er ganske vist skrevet med nærmest videnskabelig omhu på baggrund af literaturstudier, personlige oplysninger fra planteforædlerne og egne erfaringer med dyrkning af planterne.  Men drivkraften har først og fremmest været kærligheden til haven og planterne samt ikke mindst nysgerrigheden. Det bærer bøgerne præg af. Foruden alfabetisk ordnet omtale af de arter og sorter, der er af interesse for havedyrkere, indeholder de meget læsestof med nyttige,  interessante og af og til også pudsige oplysninger.

Bøgerne er skrevet i et letflydende sprog, der gør det til en fornøjelse at læse i dem.


Fornøjelsen ved bare at blade i bøgerne og betragte de mange smukke fotografier er ikke mindre. Birgitte har selv taget stort set alle fotos i bøgerne, dels i egen have, dels på studierejser i England, Tyskland og Holland.

Af særlig stor værdi for plantesamlere er de mange plancher med blomsterhoveder. Det har været et meget stort arbejde at få fotograferet de mange blomster enkeltvis på rette tidspunkt, og det har ligeledes været et stort arbejde for den dygtige layouter Kirsten Lyng at få dem fritlagt,  så de kunne sættes smukt op på plancherne. Men det  har været arbejdet værd. Plancherne gør det muligt direkte at sammenligne de mange hundrede sorters farve, form og størrelse. Noget tilsvarende findes ikke i andre danske havebøger.